TWO AL’S

Albert van Veenendaal – prepared piano
Alan Purves – percussion, squeaky toys, brim bram, little instruments

Two Al’s spelen bizarre, vrolijke, uitbundige en melancholieke squeecky en freaky songs op geprepareerde piano en percussie. Een verrassende, fantasierijke wereld van ongehoorde klanken die rechtstreeks naar de ziel gaan, ter plekke gecreëerd door twee avontuurlijke musici. Hun eerste album And the Cowgirls Kept on Dancing kwam in december 2013 uit op het Brokken Records label van Van Binsbergen en werd ook op het Brokken Festival gepresenteerd. Met schrijver A.L. Snijders vormen ze het gelegenheidstrio THREE AL’S.

‘Met afstand de vrolijkste cd die in 2013 van de persen is gerold.’ JazzFlits, Herman te Loo
‘Instant composing van de bovenste plank.’ Jazzenzo, Rinus van der Heijden
‘Een geweldig duo en een fantastisch album!’ Moors Magazine, Holly Moors
‘Een uniek en verbluffend hoorspel!’ Caleidoscoop, Jan Willem Broek

Meer
Albert van Veenendaal profileert zich sinds de jaren tachtig als pianist, componist en arrangeur. Hij speelt in zijn eigen groepen, en is een veelgevraagd sideman. Zijn ritmische opvatting en zijn beeldend vermogen vallen op in zijn spel. Sinds 2006 leidt hij samen met bassist Meinrad Kneer ook een eigen CD-label, Evil Rabbit Records, dat vooral geïmproviseerde muziek van Europese snit wil uitbrengen. Hij speelde/speelt met zeer veel uiteenlopende musici in binnen- en buitenland, componeerde voor theater- en dansvoorstellingen en is ook werkzaam als muziekdocent o.a. aan de HKU. De laatste jaren legt hij zich steeds meer toe op het prepareren van de vleugel. Hij creëert hiermee een volstrekt eigen klankenwereld.

De Schotse drummer en percussionist Alan Purves is een uniek figuur in de muziekscene. Sinds 1975 woont hij in Amsterdam, waar hij optreedt met dans- en theatergroepen en verschillende soorten bands. Al improviserend vindt hij zijn weg in allerlei genres, van jazz en rock tot Ierse folk en niet-westerse volksmuziek. Hij speelt in diverse groepen, en ook met de schrijversconcerten van Corrie van Binsbergen en als duo met Ernst Reijseger. Zijn begeleiding is soms discreet en soms juist uitbundig, waarbij hij opvalt door zijn ongebruikelijke opstelling en zijn grote verzameling bijzondere instrumenten: piepende rubberen speelgoedbeesten, zoemende plastic buizen, waterflessen, neusfluiten, mondharpen en zelfgemaakte instrumenten zoals brimbram, rockin’ chair en glockenspiel guitar.

TWO AL’S Album in de Shop »

two al's album

A wild ride of inventive, freaky spontaneous improvised songs

2014-02-18 all about jazz, eyal hareuveni