THREE AL’S

De THREE AL’S hadden hun debuut op Oerol 2012. A.L. Snijders ontmoette de TWO AL’S: Alan Purves en Albert van Veenendaal. De Z.K.V.’s (Zeer Korte Verhalen) van schrijver A.L. Snijders bleken uitstekend te passen bij de fantasierijke wereld van ongehoorde klanken van Two Al’s.

The Two Al’s spelen bizarre, vrolijke, uitbundige en melancholieke squeaky en freaky songs op geprepareerde piano en percussie. Een verrassende, fantasierijke wereld van ongehoorde klanken die rechtstreeks naar de ziel gaan, ter plekke gecreëerd door twee avontuurlijke musici.                        Meer over dit onweerstaanbare duo op deze webpagina.

A.L. Snijders maakte furore als schrijver van columns (onder andere bij Het Parool) en staat nu bekend als een van de grootste schrijvers van het zeer korte verhaal, kortweg zkv genoemd. In 2010 won hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. Hij schreef een zkv over hun eerste optreden op Oerol:

Meer

Reis
In het Bostheater op Terschelling staan ze te wachten, Albert van Veenendaal en Alan Purves. Ik ken ze niet, ik ken hun muziek niet. Albert zit achter een geprepareerde vleugel, Alan (die ook nog een Schot is) zit in een potten-en-pannenkeuken met snerpende fluitjes, schreeuwende biggen en een gewurgde haan. Ik lees een klein verhaal voor. Als ik zwijg, improviseren ze. Als ze ophouden, begin ik weer. Na een half uur ben ik zo meegesleept, dat ik ze voor de open microfoon een klassiek voorstel doe: Aan het eind van de dag gaan we niet terug naar Harlingen, we varen naar Finland en maken dan een reis door Rusland, Mansjoerije, Oezbekistan, Buiten-Mongolië, China. Elke middag maken we een kleine, universele voorstelling, en over vier jaar zijn we weer terug in Nederland. Ze zijn enthousiast over het plan. 

  Video's

 • video 3ALS Bimhuis

 • All shows

  2017

  07/05/2017 16:00 @ Roode Bioscoop, Amsterdam
  17/09/2017 @ Cultuur Tonden, Tonden

  2016

  28/04/2016 20:30 @ de Kennismakerij, Tilburg

  2015

  15/03/2015 20:30 @ Wilminktheater, Enschede

  2013

  14/12/2013 time tba @ Grand Theatre, Groningen
  Sluit
 • Pers

  'Snijders is kernachtig, net als wij'

  2013-03-14 Leidsch Dagblad, Ken Vos

  'Snijders is kernachtig, net als wij'  Leidsch Dagblad, Ken Vos Close

  Three Al's tijdens ZomerJazzFietsTour

  2014-09-15 Jazzflits, Tom Beetz

  Three Al's tijdens ZomerJazzFietsTour  Jazzflits, Tom Beetz Close

  Creatief hoogstaand en van een jongensachtige, onbezonnen ondeugendheid.  Jazzenzo, Erno Elsinga Close

  Plastic toeters, fluiten en een innemende A.L. Snijders

  2017-05-08 Het Parool, Jan Jasper Tamboer

  Plastic toeters, fluiten en een innemende A.L. Snijders  Het Parool, Jan Jasper Tamboer Close